top of page

Tekeregj velünk

a nemezkészítés világába

Legkedvesebb

nemezeink

Neszesszer
Telefontok
Cifraszűr
IMG_20200630_175130.jpg
Velünk lesz maradandó

A nemezkészítés során a tisztított gyapjúból, vízzel és szappannal készítjük munkáinkat. Az alkotófolyamat a legfinomabb, legóvatosabb kézmozdulatokkal indul, az erős és gondos „gyúrással”, tömörítéssel folytatódik, a formázást követően pedig az aprólékos öltések sora teljesíti ki munkáinkat. 

Tőled lesz egyedi

Nemezeinket megrendelésre, egyedi igények, elképzelések és méretek alapján készítjük. Ha megtetszettek munkáink, örömmel várjuk leveled, s ötleteid, amiknek mentén át tudunk beszélni minden szükséges részletet. Ha lábbelit, kesztyűt, vagy más ruhadarabot szeretnél, elkérjük a szükséges méreteket, szó esik színekről, formákról, tervrajzok készülnek, s ezek után kezdődik el a munka. 

Élő gyapjúból

A bárányokról lenyírt gyapjút joggal nevezzük élőgyapjúnak, hiszen csak az élő állat gyapja nemezelődik. Az ügyes, gyakorlott kezek között gyorsan dolgozik az olló, és a fürge kis birkák, bundájuktól megszabadulva hamarosan újra a legelő felé vehetik az irányt!

Minőségi alapanyagokkal

A birka fajtájától függően a natúr (festetlen) gyapjú lehet akár fekete, szürke, barna vagy fehér. Ezen belül is eltér, a szálak vastagsága és hossza. A szálak lehetnek egészen durvák – ezekből szőnyegeket és más nagyobb igénybevételnek kitett tárgyakat készítünk – vagy nagyon finomak, és puhák, amelyekből olyan „bőrbarát” tárgyak is készülnek, mint például ruhák.

Kukkantsd meg

instagram oldalunkat

bottom of page